Pages - Menu

15 Mar 2013

ေၾကးအိုးဆီခ်က္ (ၾကက္)

ေၾကးအိုးဆီခ်က္ (ၾကက္)
• • • • • • • • • • • • • •
* ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ ၾကက္အေပၚဆီ - စားပြဲဇြန္း၂ ဇြန္း
၂။ ဆီခ်က္ဆီ(ၾကက္သြန္ျဖဴ) - စားပြဲဇြန္း (၃)ဇြန္း
၃။ ပဲက်ဲ(Maggi Cooking) - စားပြဲဇြန္း(၃)ဇြန္း
၄။ င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
၅။ ဆန္ၾကာဆံ(ေရစိမ္) - ၈ က်ပ္သား
၆။ ခုဆိုင္ရြက္ - ၅မူးသား
(ေၾကးအုိးထဲမွာပါတဲ့အစိမ္းေခ်ာင္း)
၇။ မုန္ညင္းစိမ္း - အစည္းတစ္၀က္
၈။ ၾကက္သားအၾကမ္း - ၁၆ တံုး
၉။ ၾကက္သားလံုးအေခ်ာ - ၂လံုး
၁၀။ ငံုးဥ - ၂လံုး
၁၁။ ၾကက္ဥ - ၁လံုး
၁၂။ ဆီခ်က္ဖတ္ - စားပြဲဇြန္း(၁)ဇြန္း
၁၃။ ပဲျပား - ၁တံုး
၁၄။ ဆီေမႊး (ဟင္းရည္ထဲထည့္) - အနည္းငယ္
၁၅။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - ၁ခြက္

* ေၾကးအိုးၾကက္သားအၾကမ္းျပဳလုပ္နည္း
• ဟင္းခ်က္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း (၂)ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁)ဇြန္း
• ပဲက်ဲ - စားပြဲဇြန္း(၄)ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁)ဇြန္း

(၁) ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ အရသာမ်ားထည့္ၿပီးလွ်င္နယ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ငါးျမစ္ခ်င္းျခစ္(၅က်ပ္သား)ႏွင့္ေရာနယ္ပါ။

(၂) ေကာ္မႈန္႔(၈က်ပ္သား) မွ ေကာ္မႈန္႔ တစ္၀က္ကို နည္းနည္းခ်င္းထည့္ပါ။(ေစးလာမွ)

(၃) ၾကက္စဥ္းသား(၂၅က်ပ္သား)ကို
က်န္တဲ့ေကာ္မႈန္႔ပါ ထပ္ထည့္ၿပီး ေစးေအာင္ နာနာနယ္ပါ။

• ျပင္ဆင္နည္း
(၁) ေၾကးအိုးၾကက္ျပဳတ္ရည္တစ္ခြက္ကို
အိုးထဲထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။

(၂) ေရဆူလာလွ်င္ ၾကက္သားမ်ား
လက္နဲ႔ဆုပ္ၿပီး ပစ္ထည့္ပါ။

(၃) ၾကက္သားလံုးမ်ား ၊ ငံုးဥ၊ ပဲျပား၊
ၾကာဆံမ်ားထပ္္ထည့္ပါ။

(၄) အသားမ်ားက်က္ပါက ၾကက္ဥ၊ ခုဆိုင္၊
မုန္ညႇင္းစိမ္းမ်ားထည့္ပါ။

(၅) ၿပီးလွ်င္ အသားမ်ား၊ အရြက္မ်ားကိုဆယ္ထားပါ။
ၾကာဆံကို သက္သက္ဆယ္ထားပါ။
(၆) ေၾကးအုိးပန္းကန္ထဲကိုၾကက္သားအေပၚဆီ၊
ဆီခ်က္ဆီ၊ပဲက်ဲအရသာမ်ား ထည့္ၿပီးေမႊထားပါ။

(၇) ၾကာဆံမ်ားထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္နယ္ပါ။

(၈) နယ္ထားေသာ ၾကာဆံအေပၚကို ၾကက္သားလံုးမ်ား
ၾကက္ဥ၊ ငုံးဥ၊ ခုဆုိင္၊ မုန္ညင္းစိမ္းရြက္မ်ားထည့္ပါ။

(၉) ေၾကးအုိးအရည္ကို ခြက္တစ္ခုထဲထည့္ပါ။

(၁၀) င႐ုတ္ဆီ၊ င႐ုတ္သီးအရည္စိမ္ထားၿပီး
အခ်ဥ္ႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

* ခုဆုိင္ရြက္ကို ေစ်းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ
၀ယ္ယူရရွိႏုိင္ပါသည္။

* ဤေၾကးအုိးဆီခ်က္ျပင္ဆင္နည္းကို
Feel Myanmar စားေသာက္ဆုိင္မွ ကူညီပါသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More